Formspring bobiler.örg Facebook bobiler.örg Twitter RSS Feed

Açıklıyorum: SHAGGY ÖLMEDİ, KALBİMİZDE




Her yaz havanın en sıcak olduğu dönemde “Shaggy Öldü” haberleri çıkıyor. Bunun suçlusu, yalan haber ilk kez vücudumuza zerkeden şerefsizdir. Kim lan o gelsin yanıma!


Bu “asparagas haberi” ilk duyduğumda 2005 senesiydi. “Hey Sexy Lady” şarkısı yeni patlamış, TV kanallarımız göte doymuştu. Tabii bizde kanımızda ki ergenlik hormonları nedeniyle bu şarkıda coşar, sanatçısının önünde saygıyla eğilirdik. Bir gün bu şarkıyı dinlediğimizde entel arkadaşlardan biri “Olm shaggy ölmüş lan. Aşırı doz uyuşturucu almış!” deyince pek kulak asmadım. Ertesi gün okula gittiğimizde ise kızın teki yanımıza gelip “Shaggy araba kazasında ölmüş” dedi üstelik utanmadan “Sean Paul’le beraber ölmüş” dedi. Ulan hadi Shaggy neyse de SP nasıl ölürdü lan?!

O haberin çıktığı ilk bir hafta milletin derdi Shaggy olmuştu. Mahallede ki Salih abi bile Shaggy öldü diye kızının düğününü yapmadı. “Shaggy nasıl ölmüş? Cinayet mi? Arabada karakutu yok muydu?” Derken o haftanın sonunda haberin şişirme olduğu ortaya çıkmıştı da herkes rahat bi nefes almıştı. Shaggy yaşıyordu ve yeni şarkılarıyla aramızda olacaktı.

Sene 2006 olduğunda bendede ufaktan bi SP hayranlığı başladı o yaz yine “Shaggy ve SP ölmüş” haberleriyle geçti. Neyse ki bu sefer internet vardı, hemen yapıştırıyorduk cevabı. Neyse 2007–2008 seneleri aynı şekilde geçti fakat 2009 bu konuda kısırdı. Bu arada SP 2009’da tutuklandı. Tunus’ta üstünde yasal miktardan fazla uyuşturucu bulundurmaktan tutuklandı. Onu kimse demedi ama, şerefsizler.

Neyse efenim tam bitti derken bu yaz yine bu haber hortladı. Zaten ayı gelmişti. Ağustos..

Açıklıyorum:

Shaggy ölmedi lan. Ölmeyecekte.
Elvis Presley ölmemiş, bi adada yaşıyormuş
Hitler ölmemiş, bi odada yaşıyormuş
Sean Paul hiç ölmedi geçen Çarkıfelek’e çıktı lan
Kurt Cobain öldü lan ama. Yazık olmuş. Boku bokuna gitmiş
Michael Jackson’da öldü

Hadi eyvallah